Ενδοδαπέδια θέρμανση, τα πλεονεκτήματα

Ενδοδαπεδια ΘερμανσηΔεν είναι τυχαίο ότι η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι επιλογή ολοένα και περισσότερων νεόδμητων κατοικιών, αλλά και ανακαινίσεων. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά και σημαντικά τόσο για την οικονομία ενός νοικοκυριού όσο και για το περιβάλλον. Επιγραμματικά, θα σας αναφέρουμε λίγα από τα πλεονεκτήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, γιατί πρέπει να την προτιμήσετε!

Η ενδοδαπέδια θέρμανση προσφέρει ενεργειακή απόδοση χωρίς κόπο, καθώς είναι πιο αποτελεσματική από τα καλοριφέρ. Ο λόγος είναι απλός, καθώς αντί να θερμαίνεται ένα σώμα, θερμαίνεται το ίδιο το δάπεδο, οπότε όταν η θέρμανση κλείσει, η θερμότητα παραμένει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και διαχέεται στο χώρο. Αποτέλεσμα είναι να χρειάζεται λιγότερος χρόνος λειτουργίας της θέρμανσης, με μεγαλύτερη απόδοση θερμότητας στο χώρο σας.

Η συντήρηση της ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι οικονομικότερη! Για την ακρίβεια, μπορεί να χρειαστεί σπάνια οποιαδήποτε μορφή συντήρησης από τη στιγμή που τοποθετείται, ενώ τα πιστοποιημένα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, δίνουν εγγύηση τουλάχιστον 25 ετών.

Η θέρμανση είναι ομοιόμορφη σε όλο το χώρο, με τη χρήση ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μια γωνία ενός δωματίου να είναι ψυχρότερη ή θερμότερη από κάποια άλλη, καθώς το σύστημα θέρμανσης είναι διακλαδωμένο ομοιόμορφα. Παράλληλα, η χρήση θερμοστάτη σε κάθε χώρο ξεχωριστά, επιτρέπει την επιλογή θερμότητας σε κάθε χώρο κατά βούληση. Κάτι το οποίο συμβάλλει στην οικονομία!

Τελευταίο και εξίσου σημαντικό, η ενδοδαπέδια θέρμανση, μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε είδος δαπέδου, χωρίς κάποιο πρόβλημα, παρά την παλαιότερη πεποίθηση ότι είναι αδύνατο. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε την εξοικονόμηση χώρου από τα θερμαντικά σώματα σε όλους τους χώρους, αλλά και την αισθητική!