• 800 500 11 33
  • Υποστήριξη 24/7
εγκαταστασεις φυσικου αεριου

Αυτονομη Θερμανση

Προσφορα εγκατάστασης Αυτονομης Θερμανσης – Θερμιδομέτρησης σε παλιές πολυκατοικίες με εξοπλισμό της Siemens

Κατόπιν τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, ακολουθεί τεχνοοικονομική προσφορά για την εγκατάσταση συστήματος αυτονομης θερμανσης με τη μέθοδο της θερμιδομέτρησης για την πολυκατοικία σας.

  • Με Ωρομέτρηση
  • Με θερμιδομέτρηση και θερμοστατικούς διακόπτες

Περιγραφή εργασιών

Το σύστημα της Siemens περιλαμβάνει την συσκευή αντιστάθμισης για αυτόματη λειτουργία του κεντρικού λέβητα, την βαλβίδα διαφορικής πίεσης, τον συλλέκτη ψηφιακών δεδομένων και τη θερμοστατική κεφαλή που τοποθετείται σε κάθε σώμα.

1. Σύστημα Αντιστάθμισης

Το σύστημα της αντιστάθμισης έχει σαν στόχο αφενός την εξοικονόμηση ενέργειας, αφετέρου την απαλλαγή του διαχειριστή της πολυκατοικίας από την ευθύνη του καθημερινού ελέγχου της θερμοκρασίας του λέβητα. Τοποθετώντας αυτό το σύστημα στο λεβητοστάσιο της πολυκατοικίας ελέγχει αυτόματα τη λειτουργία του λέβητα καθώς και τη θερμοκρασία νερού της εγκατάστασης για να καλύπτει την απαίτηση της θέρμανσης όπου υπάρχει κάθε στιγμή. Η λειτουργία του επηρεάζεται από την εξωτερική θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Σκοπός του συστήματος αυτού είναι να κρατήσει τη θερμοκρασία του νερού εντός ρυθμιζόμενων ορίων, ώστε να αποφευχθεί η άσκοπη κατανάλωση καυσίμου από το λέβητα για να ζεστάνει το νερό όταν αυτό είναι ήδη ζεστό. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε χαμηλή κατανάλωση και ομαλή λειτουργία χωρίς καταπονήσεις για το λέβητα και τον καυστήρα.

2. Βαλβίδα διαφορικής πίεσης

Η βαλβίδα διαφορικής πίεσης τοποθετείται στο λεβητοστάσιο μεταξύ της προσαγωγής και επιστροφής ζεστού νερού θέρμανσης. Περιορίζει την πίεση σε κλειστά κυκλώματα θέρμανσης και προστατεύει το σύστημα θέρμανσης από την υδραυλική υπερπίεση.

3. Ασύρματος θερμιδομετρητής Siemens

Τοποθετείται πάνω σε κάθε θερμαντικό σώμα, ανεξάρτητα από τον τύπο του και καταγράφει αυτόματα την κατανάλωση ενέργειας του σώματος όσο αυτό λειτουργεί και μεταδίδει ασύρματα σε τακτά χρονικά διαστήματα, τις μονάδες κατανάλωσης στον συλλέκτη δεδομένων. Οι μετρήσεις αυτές συλλέγονται εξ’ αποστάσεως από την εταιρεία μας, προκειμένου να εκδοθούν αναλυτικοί λογαριασμοί θέρμανσης για κάθε θερμαντικό σώμα.

4. Θερμοστατική κεφαλή

Ο θερμοστατικός διακόπτης με τη θερμοστατική κεφαλή αντικαθιστά τον παλιό διακόπτη του σώματος. Ενεργοποιείται αυτόματα και ελέγχει τη θερμοκρασία σε κάθε χώρο ανεξάρτητα. Ο χειρισμός του είναι απλός: με απλή περιστροφή επιλέξτε την επιθυμητή θερμοκρασία χώρου και το θερμαντικό σώμα θα λειτουργεί αυτόματα για όση ώρα χρειάζεται. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να πετύχουμε διαφορετική θερμοκρασία για κάθε χώρο ανάλογα με τις απαιτήσεις θέρμανσης.

5. Μονάδα συλλογής μετρήσεων

Ανά δύο ορόφους συνήθως, τοποθετείται, στον κοινόχρηστο διάδρομο τις πολυκατοικίας, μια μονάδα συλλογής των μετρήσεων στις όποιες καταλήγουν και αποθηκεύονται οι μετρήσεις από κάθε σώμα ξεχωριστά και από τις οποίες τις συλλέγει η εταιρία μας ασύρματα και μέσω ειδικού προγράμματος προκειμένου να τις επεξεργαστεί και να εκδώσει τα κοινόχρηστα της θέρμανσης.

Οικονομική προσφορά

Αναλυτική περιγραφή Αριθμός τεμαχίων Κόστος
Προμήθεια και τοποθέτηση θερμοστατικής βαλβίδας και θερμιδομετρητή ανά σώμα Για το κάθε σώμα του κάθε διαμερίσματος € 86,00
Προμήθεια και τοποθέτηση ελεγκτή – συλλέκτη ψηφιακών δεδομένων Συνήθως 1 ανά όροφο € 268,00
Προμήθεια και τοποθέτηση βαλβίδας διαφορικής πίεσης 1 για το λεβητοστάσιο € 369,00
Προμήθεια και τοποθέτηση βαλβίδας αντιστάθμισης (εφόσον η υπάρχουσα δε λειτουργεί σωστά) 1 για το λεβητοστάσιο (έαν δεν υπάρχει) € 800,00

 

Σε όλες τις ανωτέρω τιμές περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Παρατηρήσεις

  • Η κατανομή της δαπάνης θα γίνει με τη δική μας βοήθεια και καθοδήγηση εφόσον μας ζητηθεί.
  • Υπάρχει εναλλακτικά η οικονομικότερη λύση της ενσύρματης συλλογής δεδομένων το οποίο προϋποθέτει τη δική σας ενασχόληση. Το κόστος για τη λύση αυτή είναι περίπου στα €65,00/ σώμα. Οι κοινόχρηστες χρεώσεις παραμένουν ίδιες.
  • Η εταιρεία που θα αναλάβει την παρακολούθηση της εγκατάστασης, την κατανομή δαπανών και έκδοση λογαριασμών χρεώνει ετησίως €15,00/ διαμέρισμα για μηνιαίο λογαριασμό. Η συλλογή των δεδομένων γίνεται από το πεζοδρόμιο χωρίς καμία δική σας ενασχόληση.
  • Σε περίπτωση που υπάρχουν σώματα καλυμμένα με ξύλινο έπιπλο, απαιτείται η χρήση αποσπώμενης κεφαλής. Αυτό έχει επιπλέον επιβάρυνση €40,00/ σώμα.
  • Λόγω παλαιότητας και για το ενδεχόμενο να υπάρχουν μικροδιαρροές στον κάτω διακόπτη, σας ενημερώνουμε ότι εφόσον απαιτηθεί, θα αντικατασταθεί και αυτός με επιπλέον επιβάρυνση €15,00.

Τρόπος πληρωμής

Κατόπιν συμφωνίας

Ισχύς προσφοράς

Ένας μήνας από την ημερομηνία υποβολής της προσφοράς.

  • Τιμή Φυσικού Αέριου: 0,05434€/kWh | Τελευταία Ενημέρωση: 25/04/2016

Επικοινωνία

Λ. Δεκελείας 2, Ν. Χαλκηδόνα Αντλιες Θερμοτητας Εγκατασταση Φυσικου Αεριου Ενδοδαπεδια Θερμανση